Pod pojmom zverina a divina rozumieme mäso z voľnej žijúcej zvery: srna, jeleň, daniel, diviak, divý zajac, divá hus, bažant, atď.
Je pre psy veľmi výživné. Obsahuje približne 20% bielkovín a len 3% tuku. Vďaka tomu je veľmi dobre stráviteľné a preto je vhodné aj ako súčasť diétnych jedálničkov. Kŕmiť ním môžeme aj šteňatá už od štvrtého týždňa života.
Zverina a divina je tiež bohatá na vitamíny skupiny B a má zvýšený obsah minerálnych látok, najmä sodík, draslík, železo a fosfor. Mäso z domácich zvierat neobsahuje tieto látky v tak výraznom množstve.
Pri skrmovaní zveriny a diviny však musíme byť opatrní. Voľne žijúce zvieratá môžu byť napadnuté parazitmi a preto by sme mali kupovať mäso len z overeného zdroja. Pokiaľ nevieme odkiaľ mäso pochádza a či prešlo veterinárnou kontrolou, radšej ho prevaríme.
Mäso zo zveriny a diviny, ale aj mäso z domácich zvierat, je vždy lepšie najprv premraziť, aspoň na 24 - 48 hodín. Rozmrazené mäso potom môžeme podávať surové. Jedinú výnimku tvorí diviak, ktorého mäso je pre každý prípad lepšie prevariť.
Zo zveriny a diviny okrem mäsa môžeme psom podávať aj vnútornosti, napr. srdce, jazyk či pečeň. Kosti zo zveriny a diviny sú dobré ako zábavka na okusovanie. Výborným zdrojom vápnika, fosforu a ďalších minerálnych látok sú aj jelenie parohy, ktoré sú podobne ako veľké kosti, vhodné na okusovanie.
Zverina a divina, ktorú môžeš dostať v našom e-shope prešla veterinárnou kontrolou a preto je bezpečné ju podávať aj v surovom stave.