Pod pojmom divina rozumieme mäso z voľnej žijúcej zvery: srna,  daniel, diviak, divý zajac, divá hus, bažant, atď.


Je pre psy veľmi výživné. Obsahuje približne 20% bielkovín a len 3% tuku. Vďaka tomu je veľmi dobre stráviteľné a preto je vhodné aj ako súčasť diétnych jedálničkov. Kŕmiť ním môžeme aj šteňatá už od štvrtého týždňa života.

Divina je tiež bohatá na vitamíny skupiny B a má zvýšený obsah minerálnych látok, najmä sodík, draslík, železo a fosfor. Mäso z domácich zvierat neobsahuje tieto látky v tak výraznom množstve.

Pri skrmovaní diviny však musíme byť opatrní. Voľne žijúce zvieratá môžu byť napadnuté parazitmi a preto by sme mali kupovať mäso len z overeného zdroja. Pokiaľ nevieme odkiaľ mäso pochádza a či prešlo veterinárnou kontrolou, radšej ho prevaríme.

Mäso z diviny, ale aj mäso z domácich zvierat, je vždy lepšie najprv premraziť, aspoň na 24 – 48 hodín. Rozmrazené mäso potom môžeme podávať surové. Jedinú výnimku tvorí diviak, ktorého mäso je pre každý prípad lepšie prevariť.

Z diviny okrem mäsa môžeme psom podávať aj vnútornosti, napr. srdce, jazyk či pečeň. Kosti z diviny sú dobré ako zábavka na okusovanie. Výborným zdrojom vápnika, fosforu a ďalších minerálnych látok sú aj jelenie parohy, ktoré sú podobne ako veľké kosti, vhodné na okusovanie.

Divina, ktorú môžeš dostať v našom e-shope prešla veterinárnou kontrolou a preto je bezpečné ju podávať aj v surovom stave. Prevariť odporúčame len MIX mletého mäsa z diviny, v ktorom sa nachádza aj mäsko z diviaka.