Ryby by sa mali v jedálničku psa vyskytovať aspoň 3x do týždňa. Rybacie mäso je pre psy veľmi dobre stráviteľné a obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Z vitamínov obsahujú ryby najmä vitamín A a B, tučnejšie ryby aj vitamín D. Bohaté sú tiež na minerály ako fosfor, fluór, sodík a morské ryby obsahujú aj jód. Ten je dôležitý pre správne fungovanie štítnej žľazy.

Ryby majú relatívne nízky obsah tuku. Podľa druhu rýb to môže byť 2 až 25%. Obsahujú tiež veľa vody, približne 80% a esenciálne mastné kyseliny, ktoré priaznivo vplývajú na stav kože a srsti psa.

Menej tučné rybacie mäso je vhodné pri rôznych diétach a môžeme ho podávať aj veľmi malým šteňatám. Tučnejšie ryby sú zas vhodné pre psy, ktoré potrebujú pribrať.


Surové ryby psom podávame celé aj s hlavou, kosťami a plutvami. Rybacie kosti sú pružné a obalené mäsom, takže sa netreba obávať, že by psom ublížili.

Niektoré ryby obsahujú enzým, ktorý narušuje vstrebávanie vitamínu B1. Pri častej konzumácii takýchto rýb je vhodné do krmiva pridať pivovarské kvasnice (pangamín). Medzi ryby, ktoré tento enzým obsahujú patria kapor, sumec, karas striebristý, pleskáč vysoký a ďalšie. Naopak, ryby, ktoré tento enzým neobsahujú sú treska, šťuka, úhor, pstruh či losos.