Kŕmenie psíka surovou stravou doma je celkom jednoduché. Máš k dispozícii mrazničku plnú mäska, v chladničke i v špajzy kadejaké prílohy. Keď sa však rozhodneš ísť na dovolenku, môže byť trochu problém toto všetko vziať so sebou. Samozrejme záleží od toho kam a akým spôsobom cestuješ, na ako dlho a koľko máš úložného priestoru vyhradeného pre psie veci. Máme tu preto pre teba pár tipov, čím kŕmiť psíka, keď si spolu vyrazíte na výlet.

Surová strava

Táto možnosť je asi najlepšia. Kŕmiť tým, čím obvykle. Pokiaľ máš možnosť si so sebou zobrať mrazené mäsko a uskladniť si ho na mieste pobytu, tak potom to určite urob. Aby to však bolo čo najjednoduchšie, naporcuj si mäsko aj prílohy do balíčkov, ktoré budú presne zodpovedať jednej porcii. Neskôr potom nemusíš riešiť nič iné, len vytiahneš, necháš rozmraziť a podávaš.

Ak cestuješ autom mrazené mäsko môžeš prepravovať v autochladničke. Pri kratšej ceste by malo vydržať aj v normálnej taške. V prípade, že nemáš možnosť si mäsko vziať so sebou, je tu ešte také riešenie, že si ho priamo v mieste pobytu skočíš kúpiť do nejakého supermarketu. Možno to vyjde trochu drahšie, ale raz za čas sa to dá zvládnuť.

Konzervy

Skvelou alternatívou sú kvalitné mäsové konzervy. Pri preprave je s nimi omnoho menej starostí ako so surovým mäskom, avšak po otvorení ich treba skladovať v chladničke. Čo by ale nemal byť problém, pokiaľ nejdeš vyslovene niekam mimo civilizáciu. Samozrejme aj v takom prípade sa to dá vyriešiť nejakým chladiacim boxom alebo nakúpiť konzervy takej veľkosti, ktoré tvoj pes zje za jeden deň a teda nebudú dlho otvorené. Kvalitné konzervy pre psy môžeš nájsť aj v našom e-shope, v kategórii Mäso v konzervách.

Sušené mäso

Je najlepšou náhradou za čerstvé mäso. Zaberie menej mieste ako konzervy, ale treba si dávať pozor, aby nenavlhlo a nesplesnivelo. Sušené mäso sa dá kúpiť aj u nás v e-shope. Nájdeš ho v kategórii BARF na cesty, ale tiež si ho môžeš pripraviť doma. Nasušiť si môžeš akúkoľvek svalovinu, vnútornosti aj celé ryby. Sušená zelenina a ovocie je tiež dobrá voľba. A to nie len ako príloha, ale aj ako maškrta, ktorú môžete chrúmať spoločne. Zo sušeného mäska sa podáva psovi menšie množstvo ako z mäsa čerstvého, približne 30% z normálnej dávky. Takéto mäso potom môžeš psovi podávať v suchom stave alebo ho na 2 - 3 hodiny namočiť do vody.

Granule

Poslednou možnosťou sú granule. Nie každý pes je ochotný jesť granule ak je dlhodobo kŕmený surovou stravou. Ak však nemáš inú možnosť je to tiež dobrá voľba. Granule treba zvoliť kvalitné, podľa potrieb tvojho psíka. Kvalitné za studena lisované granule nájdeš aj v našom e-shope. Vzhľadom na to, že sa jedná o suché krmivo, treba dbať na pitný režim psíka. Čerstvá strava sama o sebe obsahuje dostatok vody, avšak granule nie. Preto daj pozor, aby tvoj psík pil dosť vody, kým ho budeš kŕmiť granulami.

Tip na záver

V prípade, že sa rozhodneš kŕmiť na dovolenke psíka inak než surovou stravou, na ktorú je zvyknutý, pár dní pred odchodom otestuj, ako bude na zmenu krmiva reagovať. Ak by mu náhodou nový druh stravy nesadol a mal by tráviace ťažkosti, aspoň budeš dopredu vedieť, že musíš zvoliť inú alternatívu. Keby to totiž zistíš až na dovolenke, riešenie takéhoto problému by mohlo byť náročnejšie.