Po bielkovinách sú tuky druhou najdôležitejšou zložkou krmív pre psa. Okrem toho, že zabezpečujú psovi zdroj energie, sú dôležité pre vitamíny rozpustné v tukoch - A, D, E, K a kontrolu hormónov. Olej pre psov sa získava lisovaním rastlín, semien alebo rýb. Najkvalitnejšie sú rybie oleje z makrely, sleďa, tresky, lososa alebo tuniaka. Z rastlinných olejov sú vhodné ľanový, ostropestrecový, kokosový alebo konopný. Pri BARF kŕmení je vhodné rastlinné a živočíšne oleje striedať.

Oleje sú výborným zdrojom nenasýtených mastných kyselín ako omega – 3 a omega – 6. Omega – 3 mastné kyseliny obsahujú kyselinu alfa – linolénovú, kyselinu eikosapentaenovú (EPA) a kyselinu dokosahexaenovú (DHA). Omega – 6 mastné kyseliny obsahujú zase kyselinu linolovú a kyselinu arachidónovú. Tieto nenasýtené mastné kyseliny sú nevyhnutné pre správny vývoj a činnosť mozgu, kĺbov, majú protizápalový účinok, pozitívne vplývajú na činnosť oka, kvalitu srsti a kardiovaskulárny systém.

Olej z treščej pečene

Kŕmne suroviny vo výžive psov sú bohaté na omega-6 mastné kyseliny, ktoré vo vyšších dávkach alebo nesprávnom pomere k omega-3 mastným kyselinám vytvárajú v tele zápal. Preto je vhodné pridať do psieho jedálnička olej z treščej pečene, ktorý je bohatý práve na omega-3 mastné kyseliny.

Konopný olej

Je vhodné ho používať najmä pri ochoreniach ako je úzkosť, artritída (zápal kĺbu), pri bolestiach chrbta, záchvatoch, rakovine.

Ľanový olej

Je vynikajúcim zdrojom omega-3 mastných kyselín. Do BARF jedálnička je ho vhodné zaradiť pre zabezpečenie správneho pomeru k omega-6 mastným kyselinám.

Olej z Ostropestreca mariánskeho

Posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie a chuť do jedla. Zistil sa aj priaznivý vplyv ostropestreca pri liečbe obličiek, cukrovky, zápale pankreasu, rakoviny.

Kokosový olej pre psov

Má mnohé pozitíva. Obsahuje kyselinu laurovú, ktorá má antibakteriálne, protiplesňové a protivírusové účinky. Môže sa vtierať na poranené miesta kože a labiek, alebo primiešať ho do krmiva.

Lososový 

Je prírodný rybí olej pre psa, ktorý obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, najmä  EPA a DHA. Pri výbere správneho lososového oleja je dôležité, aby bol lisovaný za studena a pochádzal z voľnej prírody.

Oleje, či už rastlinné alebo živočíšne, slúžia ako doplnok stravy a ich odporúčané dávkovanie by sa nemalo prekročiť. Taktiež je dôležité vyberať, čo najkvalitnejší, ktorý je lisovaný za studena.