Cestoviny sú jednou z príloh, ktoré môžeš psom podávať. Obsahujú sacharidy, menšie množstvo bielkovín a tuku, vitamíny skupiny B a minerály, ako vápnik, fosfor a horčík. Kŕmiť psa cestovinami nie je nevyhnutné, ale môže to byť prospešné. Preto ak premýšľaš či zaradiť cestoviny do jedálnička svojho psa, prečítaj si prečo ich psom podávať a najmä, pre ktoré psy sú cestoviny vhodné.

Aké druhy cestovín podávať?

Výber cestovín je naozaj široký. Môžeš si vybrať medzi klasickými z obchodu a kŕmnymi cestovinami. Okrem toho existujú rôzne druhy, ako bezvaječné, vaječné, celozrnné, atď. Celozrnné sú najlepšia voľba, pre vyšší obsah vlákniny aj vitamínov.

Prečo psom podávať cestoviny?

Cestoviny sú príloha, ktorá je veľmi dobre stráviteľná. Dokážu psy dobre zasýtiť a energia sa z nich uvoľňuje postupne, čo sa hodí najmä pri viac aktívnych psoch.

Akým psom podávať cestoviny?

Je celkom dobre známe, že cestoviny sú ideálna príloha pre psy, ktoré potrebujú pribrať. Ako sme však už vyššie spomenuli, vhodné sú aj pre psy v záťaži. Pridať ich do kŕmnej dávky môžeš aj psom, ktoré sú celoročne vonku a to najmä v zime.

Kedy cestoviny nepodávať?

Pre psy s nadváhou nie sú cestoviny zrovna najlepšia voľba. Taktiež pozor na psy s citlivým trávením. Takým môže väčšia dávka cestovín spôsobiť hnačku. Cestoviny nie sú vhodné ani pre psy alergické na lepok, až na kukuričné cestoviny, ktoré lepok neobsahujú.