Kuracie mäso má nižšiu energetickú hodnotu a je veľmi dobre stráviteľné. Obsahuje približne 20% bielkovín a len 3% tuku. Kuracie kosti (krídla, skelety, krky) sú vhodné na každodenné kŕmenie ako zdroj kostí. Sú menšie a mäkšie, preto sú vhodné najmä pre malé psy a šteňatá od 2 mesiacov. Kosti sú nenahraditeľným zdrojom vápnika a minerálnych látok nevyhnutných pre správny rast a fungovanie pohybového aparátu. Zároveň si pes pri ich hryzení posilňuje žuvacie svalstvo a čistí zuby. Kosti by mali tvoriť približne 20% celkovej kŕmnej dávky psa.

Morčacie mäso patrí z hydiny medzi najhodnotnejšie a najľahšie stráviteľné druhy mäsa. Má rovnaký obsah bielkovín a tukov ako kuracie mäso, avšak má vyššiu energetickú hodnotu. Morčacie kosti sú tvrdšie než kosti kuracie a preto nimi kŕmime len psy, ktorým nerobia problém.

Oba druhy mäsa majú vyšší obsah tuku, cca 20 %, a menší obsah bielkovín, cca 18 %. Sú veľmi dobre stráviteľné, ale kvôli vyššiemu obsahu tuku môžu spôsobiť hnačku. Sú výborným zdrojom energie. Kačacie aj husacie mäso obsahuje omega-3 a omega-6 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré zabezpečujú správnu činnosť srdca. Kačaciehusacie kosti sú tvrdšie, preto ich podávame len psom, ktorým nerobia problém. Vhodné sú najmä mäsom obalené kosti ako stehná, krky či krídla.

Z hydinových vnútorností môžeme podávať pečienku, srdiečka a žalúdky. Pečeň je bohatá na vitamín B12, železo a obsahuje tiež vitamíny A a D. Je však odpadovým orgánom, preto ju do jedálnička nepridávame príliš často. Žalúdky podávame najlepšie neprané, teda aj s obsahom čiastočne natráveného krmiva. Žalúdky z hydiny obsahujú málo tuku a preto sa používajú ako diétne krmivo. Srdce je svalový orgán obsahujúci väčšie množstvo minerálnych látok (fosfor, vápnik). Je pomerne tučné, ale nie tak ako napr. pečeň. Hydinové srdiečka a žalúdky môžeme podávať aj malým šteňatám ako jedny z prvých vnútorností.